Vad hunden behöver äta

Vilket foder är bäst för hunden och vilket foder är det som hundar tycker bäst om? Ska den fyrbenta familjemedlemmen få det som den helst vill äta eller de viktiga ämnen som den behöver äta?

Vad gäller oss människor så är det inte alltid det som vi tycker om att äta som är bäst för oss. Det kan till och med vara sådant som är både ohälsosamt och farligt som vi tycker är gott att stoppa i oss. För hundar är det precis samma sak. En hund kan acceptera att endast äta samma mat i merparten av sitt liv. Men den passar också gärna på att snabbt stoppa i sig sådant som är smarrigt om den får en chans, även om det är farligt.

Bra och dåligt

Det klart att även hunden ska få något gott då och då, men som bas behövs något som ger hunden allt den behöver. Köp hundfoder som inte bara är gott för hunden utan som även innehåller allt den behöver i vitaminer, mineraler och övriga näringsämnen.
Man skiljer på valp, vuxen och äldre hund när det gäller foder. Men det finns även foder som passar för hundar som är mer aktiva, har problem med allergier eller känslig mage och så vidare. För vissa hundar kan det även vara viktigt att få extra vitaminer och mineraler. Det där extra goda som hunden kan få som snacks ska inte innehålla något som är giftigt för hunden, och det är inte samma som för människan.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips