Anmäl er till en valpkurs

Har du skaffat en hund? Det innebär att du ska lära känna en helt egen individ – och att den också ska lära känna dig. Det tar tid och det krävs en hel del av dig för att uppfostra din hund. Att anmäla er till en valpkurs är ett bra första steg att ta.

Det finns många fördelar med att gå på en valpkurs. Det gäller oavsett om du är en van hundägare eller om du för första gången skaffat en hund. Genom en valpkurs så får ni en möjlighet att direkt skaffa er goda vanor, stärka relationen mellan er och samtidigt också sätta en stabil, bra grund för er framtida relation.

Fördelar med en valpkurs

Alla hundar är olika. Precis som med oss människor så finns det olika personligheter att ta hänsyn till. Vissa är blyga, vissa är nyfikna, en del hundar är glada medan andra är mer lynniga. Oavsett vilken personlighet din hund har så kan en valpkurs vara en bra väg att ta i syfte att skaffa dig verktyg för att hantera denna unika personlighet.

Ledarna – instruktörerna – för en valpkurs har god vana av alla typer av hundar och kan genom detta förmedla kunskap som du sedan kan använda. En valpkurs ger både teoretisk- och praktisk kunskap som kommer att vara viktiga att ha som hundägare.

Vid ungefär 3-4 månaders ålder så brukar man kunna anmäla sig till en sådan kurs. Samtidigt så kan man även bygga på kunskapen genom att anmäla sig även till andra kurser. Som hundägare blir man aldrig fullärd och det är också lite av tjusningen.

Vi ger några ytterligare fördelar med en valpkurs här nedan:

  • Stärker er relation: En valpkurs är något som bygger upp er relation. Din hund kommer att lära sig att lyssna på dig – och detta även om en massa distraktioner pågår runt omkring. Det är ovärderligt och något som ni båda kommer att ha stor nytta av i framtiden. Dessutom så handlar det om ett spännande äventyr där ni – bara ni – åker iväg för att göra någonting speciellt. Det skapar starka band.
  • Nya vänner: En valpkurs blir ofta ett bra sätt att knyta nya kontakter med folk som befinner sig i samma situation. Samma sak gäller för din valp som får träna upp sin egen sociala förmåga och lära sig att umgås med andra hundar – större såväl som mindre sådana. Ni kanske träffar ett annat par som ni klickar med och där ni börjar gå på promenader eller där ni kan hjälpas åt att vara hundvakt vid speciella tillfällen? Det är långt ifrån ovanligt.
  • Början på ett bra liv! Att gå på en valpkurs handlar om att ge både dig och din hund bästa tänkbara start på ert framtida liv. Ni får lära er att samspela och där din hund lär sig att lyssna på dig – samtidigt som du lär känna olika signaler som din hund kommunicerar till dig. Instruktörerna tar sig tid för varje deltagare och kan ge personliga tips som kan hjälpa. Kort och gott. Genom en valpkurs så får ni kött på benen och en ovärderlig kunskap genom er gemensamma resa mot framtiden.
Publicerat den
Kategoriserat som Tips