Din bästa vän

Det där härliga samspelet mellan människa och hund, är nog något som många önskar. Men precis som med relationer människor emellan, kräver det att du lägger tid, energi och mycket vilja.

Hunden är människans bästa vän, sägs det. Men hur blir du din hunds bästa vän? Skolgången för människor är något som bara tas för givet. Men skolgången för en hund är inte heller oviktig. En hund kommer alltid försöka kommunicera med dig och försöka göra sitt bästa. Men utan skolning så kan inte alltid hunden förstå vad du menar. De där orden som du tycker är tydliga kan försvinna i en doft eller den irritation som du kanske känner, när hunden inte förstår dig. Hur lär du dig på bästa sätt? Troligen är det genom glädjen när du kan något eller det beröm du då får. Så är det också med hunden. Du lär den bäst med uppmärksamhet, klappar, beröm och kanske någon godisbit då och då.

Sätt hunden i skolbänken

Det finns lärare som är till för att hundar ska kunna komma längre i sin förståelse gällande vad du vill. Men tricket är att du måste vara med på lektionerna. På en hundkurs är det lika mycket hunden som ska lära sig, som du själv. Och det man är ute efter är det samarbete som ni behöver för att båda två känna er nöjda med er relation. Det är en lärdom som kommer finnas kvar hos hunden och som även kommer att hjälpa till i kommunikationen med andra. Läs mer om hundkurser på denna sida: https://www.hundkursstockholm.nu/